Pagini

vineri, 16 noiembrie 2012

Taxe incredibil de mari la PayPal

       O fi el cel mai mare si cel mai bun sistem de tranzactionare online, dar are si niste comisionare pe masura, atat pentru cel ce trimite cat si cel care primeste. De cand am inceput sa vand / cumpar pe ebay am avut "placerea" de a contribui cu destui de multi bani la PayPal.
Taxe paypal
       Taxe vanzator: Daca clientul iti cumpara un produs si iti trimite banii, tu vei plati intre 2-4% (depinde de care valuta e) din suma + inca o taxa de 0.20...0.80 centi. Sa va dau un exemplu concret, daca ai de primit 100 lire PayPal iti v-a lua  3.4 % + 0.20, iar asta inseamna 3,6 lire din suma de 100 ! Foarte mult... Pe acest site este un calculator pentru taxe: http://www.gregledet.net/ppfcm.html
      Taxe cumparator: Teoretic cel ce trimite bani, nu are de platit nici o taxa, DAR daca aveti cont in RO, la retragere PayPal ii va transforma in ce valuta doriti ( USD, EUR etc). Problema este ca schimbul valutar va fi la un curs foarte deprecios si pagubos pentru dvs. Eu cand am pus 200 RON si i-am schimbat in lire, castigul lor de pe aceasta tranzactia a fost de aproximatov 25 lei, cam 10%... Enorm si aici.
      Ultima taxa: Pe langa cele usturatoare de mai sus, mai exista o ultima taxa, taxa de retragere din contul PayPal pe cardul dvs. Pentru USD este de 2.5 $ iar pentru EUR este de 2. Incredibil, te taxeaza cu 2 EUR doar pentru ca iti iei bani din contul lor si ti pui pe card. Sa nu uit sa mentionez ca, daca de exemplu aveti 100 EUR si doriti sa ii retrageti in contul dvs RON, pe langa cei 2 EUR veti suporta si schimbul valutar incredibil de prost, deci in mare la 100 EUR cam 5-10 EUR iti ia DIN NOU PayPal.
      Asta da afacere... Macar la aceste taxe ai avantajul unei tranzactii sigure si rapide.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu