Pagini

duminică, 18 noiembrie 2012

Diferenta Blu-Ray vs DVD

De  ce Blu-ray? DVD player-ul este inca, unul dintre cele mai de succes produse de pe piata si asta dupa ce a avut nevoie de ceva timp pentru a inlocui VHS si de a cuceri milioane de utilizatori. Asa ca , de ce sa renunti la DVD player-ul tau?
Raspunsul este simplu: imagine mai buna, sunet mai clar si  mai multe functii. Te poti bucura de toate acestea cu doar o mica schimbare, si asta, deoarece discurile Blu-ray arata la fel ca un DVD sau un CD, iar Blu-ray player-ul nu este cu mult diferit de un DVD player. Chiar si meniul display-ului este practic acelasi pe care il folosesti la DVD-ul tau. Odata cu aceasta noua tehnologie, apar si noi termeni pe care trebuie sa ii cunosti, precum 1080p sau  Blu-ray Profile. Evolutia tehnologiei si aparitia constanta de noi produse precum acesta, te vor face sa crezi ca e prea greu sa tii pasul, insa tot ce ai de facut , este sa inserezi un Blu-ray disc intr-un Blu-ray player si sa te bucuri de calitatea High Definition, ceea ce DVD-ul tau nu poate reda.
Principalul atuu care va vinde Blu-ray, este capacitatea de stocare, de 5 ori mai mare decat a unui DVD. Acesta poate stoca pana la 25GB (single layer) si 50GB (dual layer), ceea ce permite înregistrarea, rescrierea şi redarea  de video HD. Pe un Dual Layer Disc poti stoca peste 9 ore de material video HD si peste 22 de ore material SD (Standard Definition), in timp ce DVD-ul poate stoca in jur de 8GB, evident, cu mult mai mult putin decat un Blu-ray.
Intrebare nu este, de ce sa aleg un Blu-ray, ci de ce nu ? Discul Blu-ray ofera imagine mai buna, sunet mai bun , si noi functii. Iar cele mai bune companii producatoare, au lansat pe piata, playere care pot citi CD-uri, discuri  DVD si discuri Blu-ray. In plus, acestea mai au o functie numita ‘upscaling DVD’. Blu-ray player-ul poate converti discuri DVD, care au rezolutia standard DVD (480i), in standard High Definition (720i-1080i).  Dar rezultatul acestei convertiri va fi totusi ceva mai slab comparativ cu imaginile HD.
Tehnologia Blu-Ray mai ofera, pe langa celelalte functii, si BD-live, cu ajutorul caruia poti face download sau upload pentru filme si jocuri. Datorita functiilor sale, Blu-ray este astazi cel mai mare competitor in experinta High Definition. Pentru a te bucura din plin de ceea ce insemna HDTV , Blu-ray reprezinta o alegere mult mai buna comparativ cu discurile DVD.
Care sunt mai exact diferentele dintre DVD si Blu-ray?
Simplu, Blu-ray este varianta superioara DVD. Si asta datorita:
  • Capacitatii de stocare mult mai mare. Poate stoca un continut de 6-10 ori mai mare fata de DVD, indiferent daca vorbim de un DVD dual layer sau nu.
  • Blu-ray foloseste pentru citirea discurilor laser albastru, spre deosebire de DVD care foloseste laserul rosu
  • Laserul alabastru permite citirea mult mai detaliata a continutului, implicit stocarea , deoarece acesta foloseste o banda de frecventa cu o latime mult mai mica
  • Laserul  DVD foloseste o banda de frecventa  mai lata
  • Atat DVD cat si Blu-ray , au practic aceasi marime
  • Blu-ray are mai putine titluri disponibile, dar numarul creste in timp



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu